:
Erik Balke, Øyvind Berg, Ingvild Holm, Jørgen Knudsen, Gurå Mathiesen, Trix, Bo Krister Wallström og Worm Winther.

Scenekunst-prosjektet BAK-TRUPPEN jubilerer; etter 10 års allsidig virksomhet, for det meste utenfor Norge, skiftet de navn til theBAR 1. juli - nøyaktig ett år før Hong Kong igjen blir en del av Kina.

Gruppens arbeid produseres alltid i relasjon til situasjonen / omgivelsene det presenteres i. De er kjent for sin kjappe, stunt-aktige arbeidsform, og har gjennom årene dukket opp i uventede deler av offentligheten; de avlyste Lillehammer OL på LOOC-papir, lagde erotisk opplysnings-show i Frankfurt, Åpnet Instituttet For Lykklighetsforskning i Antwerpen, arrangerte fotballkamp mellom Ibsens kvinner og Strindbergs menn (4-5) i Berlin og demonstrasjonen “WE AGREE” i Hong Kong, for å nevne noe.

Med sitt fordomsfrie arbeid hinsides genre, er BAK-TRUPPEN/theBAR vanskelig å plassere i det norske, laugsbaserte kulturrommet. Scenisk liv utenfor institusjonen og dermed nesten utenfor media, er et liv i fattigdom og ensomhet. Gruppen håper det nye, folkelige navnet vil åpne for økt oppmerksomhet i hjemlandet i form av flere engasjementer, mer publikum, mer mediaomtale og mer penger.

Lørdag 24. august kan theBAR oppleves for første gang, og da som oppvarmingsband for L.A.-kunstnerne Mike Kelly og Paul McCarthy og deres respektive band, på Stratos (Folketeaterbygningen, Youngstorvet). For theBARs vedkommende blir konserten en del av en større produksjon, påbegynt i 1993 i Zürich, som befatter seg med ulike former for Hong Kong.

Musikalsk kan theBAR kalles absolutly cross-over: det samples og plankes og stjeles uærbødig. Cover-låter og egne komposisjoner presentres i skjønn forening. Mye av den egen-produserte musikken er computer-basert, men aktørene trakterer også tradisjonelle instrumenter som saxofon og luftgitar.