SONJA HENIES PREMIESAMLING - PRESSEMELDING

BAK-TRUPPEN Y.F.T.C.* HAR - I SAMARBEID MED KONSERVERINGSTEKNIKER JAN PETTER BRENNSUND - PUSSET SONJA HENIES PREMIESAMLING.


Sonja Henies premiesamling har i en årrekke vært vanskjøttet av Høvikodden Kunstsenter. Premiesamlingen var blitt et så lurvete syn, at det foreligger planer om å stable den i pappkasser og omgjøre rommet til toalett. Derfor har vi, på egenhånd, pusset alt sølvet og satt det på plass igjen. Slik kan det imidlertid ikke bli stående:

Dersom sølvet skal bevares best mulig, trengs lufttette montre og hva med en ORDNING av samlingen, så ikke alt står hulter til bulter?

Vi vil i denne sammenheng minne om at kunstsenteret på Høvikodden ble grunnlagt av Sonja Henie og hennes mann. Et museum burde være ekstra varsom med å slette sporene etter sin egen opprinnelse.

For tiden står det en skulptur i premierommet. Vi mener denne bør fjernes, slik at vi får et kunstfritt rom på Høvikodden - som vi forøvrig vil takke for velvillig bistand under pussearbeidet.

BAK-TRUPPEN Y.F.T.C. er primært en teatergruppe, og vil i juli opptre med forestillingen "Super-per" på London International Festival of Theatre, samt møte publikum og andre interesserte til dialoger rundt temaet: White lies: Life, art and lying.*your favourite theatre companySlik presenterte Aftenposten saken.

Created: 22.September 1995 Last Updated: 08. March 1996