På speedtur med Jesus
Baktruppen vil ikke være på lag med noen, og harselerer med de fleste - og publikum elsker det.

TEATER
FUNNYSORRYJESUS
Baktruppen
TIT i Teatergaten
Med Worm Winther, Ingvild Holm, Jørgen Knudsen, Trine Falch, Øyvind Berg og Per Henrik Svalastog.

Baktruppen står i en egen klasse innen norsk scenekunst. Der har de vært siden de opprettet kompaniet for tjue år tilbake. Kjennetegnene tilhører grep som ligger til den postmoderne stilen - alt går an - hvilket det bokstavelig talt også gjør.
Denne gangen er det de bibelske historiene som skal under lupen, for så å bli fortalt på det Baktrupperske språket. men Bibelene er stor og kvelden er kort. så gruppen plukker ut klassiske perler som Skapelsesberetningen, Moses sin skjebne og Jesus siste måltid - og hans oppstigning til himmelen.
Publikum befinner seg inne i designbutikken TIT og forestillingen finner sted utenfor butikkens store utstillingsvinduer som peker ut mot Teatergaten. Gatelivet og de tilfeldig forbipasserende blir en del av forestillingen.
Latteren sitter til enhver tid løst i butikklokalet mens "FunnySorryJesus" løper sin gang ute i gaten. Muligens fordi de sentrale skikkelsene som tidvis bærer kostymer i lik stil som en folkehøyskoleoppsetning, eller trasker omkring nakne og har null teatralsk innlevelse - gjør forestillingen mer til et show, hvor folk kan juble eller bue etter egen fri vilje.
De benytter også ethvert ledig øyeblikk til fellessang, som publikums røster bidrar rikelig med.
Finalenummeret er verdt billetten alene. Her blir Jesus tatt ned fra korset. Han klatrer så opp i en kranbil som er assistert med fyrverkeri, som skal sende ham til himmels.


RUTH HEGE HALSTENSEN