SØNDAGSTEKST AV ANDERS EIEBAKKE 01.09.03

"Det er med kunsten som med kjærligheten: det er amatørene som holder den oppe. Det lett omskrevne gamle ordtaket synes å være slagordet til live art gruppa Baktruppen som opptrådde i og utenfor sitt lille lokale i Dælengata i helga. Jeg kom litt sent og fant meg selv i en absurd scene. Publikum satt på et amfi og stirret ut gjennom det svære vinduet. De så på meg. Medlemmene i truppen sto oppstilt noen metre til siden, i østkant-gatas mest eksotiske klær.

Publikum lyttet til summing fra kloakkrør og tilfeldig forbipasserendes skritt fra en lånt "mark-lytter" fra Vann og avløpsetaten". Vinduet mot gata fungerte som en fiffig screen i et artig og, tror jeg, smart spill med reality-sjangeren fra kommers-TV.

Truppens "amatørisme", som på det verste gjør nesten vondt å skue, fungerte glimrende... det var en eneste lang serie "takes" og "re-takes", avbrutt av en fjærprydet Trine Falch som oppsummerte en rekke trivielle hendelser i gata publikum allerede hadde opplevd "som" teater. Og så sang vi, alle sammen, tidenes mest umulige sangtekster til kjente melodier. "Bra TV?" Ja! "
............
"For meg har det vært en litt hektisk helg, der Baktruppens "evigunge" medlemmer dro det lengste strået. Forfatter og trupp-medlem Øivind Berg var nydelig da han, iført et femi kostyme i fargesprakende silke, sang ubehjelpelig for et måpende publikum. Han er cool. "